Συντάκτης: Παύλος Γρηγοριάδης, Γενικός Χειρουργός

Ο καρκίνος του μαστού είναι δυστυχώς μία από τις πρώτες αιτίες θανάτου. Μία στις 8 γυναίκες στις δυτικές κοινωνίες θα προσβληθεί από την νόσο στην διάρκεια της ζωής της. Το χειρουργικό κέντρο Θεσσαλονίκης με πυρήνα τους χειρουργούς Παύλο Γρηγοριάδη – Χρήστο Παπανικολάου παρέχει μία πολυεπίπεδη φροντίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου, από την πρώιμη διάγνωση έως την τελική θεραπεία, σύμφωνα με τα τελευταία διεθνή πρωτόκολλα και τις πιο καινοτόμες τεχνικές και πάντοτε με την μικρότερη δυνατή οικονομική επιβάρυνση.

Καρκίνος του μαστούΑναλυτικότερα τα επίπεδα διάγνωσης και θεραπείας του χειρουργικού κέντρου Θεσσαλονίκης όσον αφορά τον καρκίνο του μαστού είναι τα ακόλουθα:

Ενδείξεις και Διάγνωση

Η πρώιμη ένδειξη της νόσου οδηγεί στην πρώιμη διάγνωση και αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για την πλήρη θεραπεία με ελάχιστη σωματική και οικονομική επιβάρυνση. Έχουμε αναπτύξει ένα πρόγραμμα παρακολούθησης των γυναικών το οποίο με άμεση σύνδεση με υπερσύγχρονο διαγνωστικό κέντρο και τελευταίου τύπου μαστογράφους, υπερήχους και μαγνητικούς τομογράφους αναγνωρίζει την νόσο στα πρωιμότερα στάδια.

Χαρακτηριστικά του όγκου

Αν διαγνωστεί καρκίνος, μέσω ακτινολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ο όγκος ελέγχεται για όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μας βοηθήσουν να παρέχουμε εξειδικευμένη θεραπεία για κάθε περίπτωση. Η εξειδικευμένη θεραπεία συμβάλει στην μεγαλύτερη πιθανότητα ίασης με λιγότερο σωματικό, ψυχολογικό και οικονομικό κόστος.

Χειρουργική θεραπεία

Χρησιμοποιούμε όλες τις χειρουργικές τεχνικές αντιμετώπισης της νόσου, εξειδικευμένα για κάθε περίπτωση, ούτως ώστε να έχουμε τα καλύτερα ογκολογικά αποτελέσματα με την μικρότερη αισθητική, σωματική και οικονομική επιβάρυνση. Για τον λόγο αυτό γίνεται χρήση των νέων τεχνικών διατήρησης του μαστού, εξειδικευμένες επιλογές ανάπλασης του μαστού, τεχνικές αποφυγής λεμφοιδήματος του άνω άκρου και βραχεία νοσηλεία μίας ή δύο ημερών. Για ύποπτες περιοχές διενεργούνται βιοψίες με νοσηλεία λίγων ωρών. Η χειρουργική θεραπεία είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της νόσου, πρέπει να είναι στοχευμένη, εξειδικευμένη για κάθε περίπτωση, ογκολογικά άρτια και αισθητικά ικανοποιητική.

Χημειοθεραπεία – Ακτινοθεραπεία

Σε άμεση συνεργασία με εξαιρετικούς ογκολόγους, χημειοθεραπευτές, ακτινοθεραπευτές και πάντοτε με την διακριτική εποπτεία του θεράποντος χειρουργού, ακολουθείται, στις ασθενείς που κρίνεται ότι θα βοηθηθούν, συστηματική θεραπεία που περιλαμβάνει χημειοθεραπεία, ορμονική θεραπεία, στοχευμένες θεραπείες, καθώς επίσης και ακτινοθεραπεία με την χρήση νέων τεχνολογιών υψηλής απόδοσης και ελαχιστοποίησης των συνοδών συμπτωμάτων. Όλες οι παραπάνω θεραπείες γίνονται με βάση τα τελευταία διεθνή πρωτόκολλα αντιμετώπισης της νόσου.

Για μια συνοπτική ενημερωτική παρουσίαση γύρω από τον καρκίνο του μαστού πατήστε εδώ.

Για μία πιό εκτενή παρουσίαση για τον καρκίνο του μαστού πατήστε εδώ.