• 05 ΔΕΚ 16
  • 0
  Παπανικολάου Χρήστος

  Παπανικολάου Χρήστος

  Δρ Παπανικολάου Χρήστος MD, PhD

  Γενικός Χειρουργός

  Τ. Διευθυντής Α΄Χειρουργικής Κλινικής Ιπποκρατείου ΓΠΝ Θεσσαλονίκης

  Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έλαβε την Ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής στην Β΄ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης υπό τον αείμνηστο Καθηγητή Χ.Ν.Σμπαρούνη. Το 1989 εντάχθηκε μετα από κρίση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ανελίχθη στον βαθμό του Διευθυντή ΕΣΥ (2009). Από τον Μάϊο 2011 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014 διετέλεσε Διευθυντής, Επιστημονικός και Διοικητικός Υπεύθυνος, της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Από το 2015 εργαζεται ως Χειρουργός στον Ιδιωτικό Τομέα.

  Το 1997 αναγορεύθηκε Αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης με αντικείμενο ερεύνης την μεταστατική διαδικασία στον καρκίνο του παχέος εντέρου και του μαστού.

  Είναι μέλος 5 Ελληνικών και 2 Διεθνών Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών, και έχει επανειλημένα διατελέσει μέλος αντίστοιχων Διοικητικών Συμβουλίων επί σειρά ετών (Γ. Γραμματέας, Αντιπρόεδρος).

  Έχει πολλαπλές μετεκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό με 135 συμμετοχές σε ελληνικά και 35 σε διεθνή ιατρικά συνέδρια όπου διετέλεσε κατ΄ επανάληψη Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γεν. Γραμματέας ή Μέλος Οργανωτικών Επιτροπών, καθώς και Εισηγητής σε Στρογγύλες Τράπεζες και Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης ειδικευομένων ιατρών, φοιτητών, νοσηλευτών ή Ομιλητής.

  Συμμετείχε μέχρι τώρα σε 150 και πλέον επιστημονικές εργασίες που έχουν ανακοινωθεί σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια και δημοσιευθεί σε αντίστοιχα ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Πολλές από αυτές συμπεριλαμβάνονται σε ελληνικές και διεθνείς βάσεις δεδομένων (Scopus, Medline, ιατρική βιβλιογραφία Ιπποκράτης, κλπ). Ορισμένες εργασίες περιλαμβάνονται σε ειδικές ηλεκτρονικες εκδόσεις (supplements) της Encyclopedia Brittanica και βιβλιογραφούνται διεθνώς. Συνολικά οι βιβλιογραφικές αναφορές εργασιών του υπερβαίνουν τις 145 διεθνώς.

  Leave a reply →